Hoe kies ik de juiste veeg/schrobmachine?
Laat je adviseren door specialisten en vraag een demo zodat je met eigen ogen kan vaststellen dat de gekozen machine de juist is.
Contacteer ons voor vrijblijvend advies
Laat je adviseren door specialisten en vraag een demo zodat je met eigen ogen kan vaststellen dat de gekozen machine de juist is.
Contacteer ons voor vrijblijvend advies
De keuze is afhankelijk van: het soort oppervlak, het soort vervuiling, het beoogde resultaat.
Als het oppervlak te ruw of te poreus is om te schrobben dan kies je voor vegen.
Als er veel los en droog vuil/stof ligt kies je voor vegen. Ja kan dan, indien gewenst, daarna nog schrobben. (Bij grotere machines valt het te overwegen een machine te kiezen die beide bewegingen in één keer doet. Voorbeeld de Eureka E110R Eco)
Als er veel nat en/of kleverig vuil ligt kies je voor schrobben.
Het beoogde resultaat kan mee je keuze bepalen. Bijvoorbeeld: in het magazijn ben je tevreden met het veegresultaat, maar in de showroom wil je een beter resultaat, dan ga je schrobben.
Machinaal vegen/schrobben is een kwestie van verbetering van efficiëntie. D.w.z. het moet sneller en economischer gaan dan wat je vandaag doet. Iemand met een veegborstel haalt op zijn best een rendement van 180m²/h bij schrobben is dat 90m²/h. Ga dus kijken hoeveel m² er te vegen/schrobben is. Vergelijk die oppervlakte met de m²/h die zijn opgegeven bij de machine en kies dan de machine die ervoor zorgt dat het werk binnen of rond het uur klaar is. Je moet verder dan nog rekening houden met hindernissen en breedte, maar dat vind je in andere FAQ.
Neem contact met ons voor vrijblijvend advies.
In de huidige ecologische regels is het verboden om met benzine of diesel binnen te rijden. LPG is een beetje een grensgeval. Als je dus binnen wil vegen kies je best voor een batterijversie. De huidige batterij technologie is intussen ook zover gevorderd dat ze niet meer moet onderdoen voor de thermische motoren.
Contacteer ons voor vrijblijvend advies
Het belangrijkste is de juiste maat. Heb je binnen die maat de keuze tussen een ride on (opzit) of walk behind (achterloop) machine, dan is het ergonomisch om een ride on te kiezen.
Neem contact met ons voor vrijblijvend advies
Als je een helling in de te vegen/schrobben oppervlakte hebt, of als je een helling moet nemen om op de te vegen/schrobben plaats te komen, hou dan rekening met de hellingsgraad die is aangegeven in de technische gegevens van de machine.
Neem contact met ons voor vrijblijvend advies
Op de hoofdborstels staat meestal een indicatie. Zodra die de oppervlakte raakt moet je onmiddellijk de borstel vervangen. De borstelharen mogen hoe dan ook nooit korter zijn dan 10mm voor schrobborstels en 1/3 van de oorspronkelijke lengte voor veegborstels.
Hoelang borstels meegaan is afhankelijk van het soort vloer en het aantal keren per week dat je veegt of schrobt.
Bij een batterij aangedreven machine staat de maximale duur aangegeven.
De effectieve tijd wordt beïnvloed door:
Je mag ervan uitgaan dat je, bij goede staat van batterijen en machine, je altijd voldoende lang kan rijden om het werk gedaan te krijgen, op voorwaarde dat de machine de juiste is voor het werk.
Neem contact met ons voor vrijblijvend advies
Dit kan meerdere oorzaken hebben:
Vraag advies bij onze service.
Er zijn meerdere oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je lood/zuur batterij snel tot zelfs zeer snel versleten is.
Het is dus duidelijk dat de levensduur vooral afhang van hoe jij, als gebruiker, ermee omgaat.
Een gel batterij vergt geen onderhoud, maar heeft ook van bij de start minder laadcycli. Een gel batterij is ook gevoelig aan fout laden.
Contacteer onze service voor advies
Wanneer je het vuil in de container laat zitten, riskeer je dat het gaan aankoeken en dan heb je straks veel meer werk dan wanneer je telkens de container leegmaakt na gebruik. Het onderhoud van je machine is van belang voor het resultaat. In een vuile vaatwasser krijg je ook geen schone vaat.
Contacteer ons voor vrijblijvend advies